Preguntes freqüents sobre Muvon

Muvon és un servei de carsharing disponible a Mallorca amb el qual pots llogar un cotxe elèctric per hores des de l’app, recollint i retornant el cotxe en el mateix punt. Com si tinguessis el teu propi cotxe en el pàrquing, amb la diferència que només pagues per les hores d’ús. Amb l’avantatge que, en ser compartit i elèctric, estàs fomentant una mobilitat més sostenible a l’illa.

A continuación resolvemos las principales preguntas que pueden surgir sobre el funcionamiento del servicio.

Preguntas Frecuentes Muvon

Registre

Descàrrega l’app i crea el teu perfil de conductor en pocs minuts aportant una targeta bancària, DNI o passaport i permís de conduir. En pocs minuts validarem les teves dades i podràs reservar un cotxe.

Prefereixes fer-ho en persona i conèixer-nos? Les nostres oficines estan en Carrer d’En Bosc 27 de Palma. Escriu-nos abans a contacto@muvon.es per concertar una cita.

Validem i verifiquem manualment cada nova alta i intentem ser el més àgils possibles. Si vols fer una reserva per al moment i les teves dades estan pendents de validar, crida’ns i els revisem a l’instant.

Ser major de 26 anys i ser conductor amb un permís de conduir en vigor i vàlid per a conduir a Espanya.

Sí, sempre que estigui en vigor, expedit a Espanya o dins de la UE o sigui un permís de conduir internacional. També són vàlids els permisos estrangers que compleixin les condicions necessàries per a conduir a Espanya sempre que no hagin transcorregut 6 mesos o més des que el titular adquireixi la residència o hagi entrat de manera regular a Espanya. Consulta els nostres termes i condicions per a més informació.

Comptem amb plans especials per a empreses que vulguin oferir el servei als seus treballadors com a cotxe d’empresa. Contacta amb nosaltres per a més informació a contacto@muvon.es.

Si no recordes la teva contrasenya fes clic en l’enllaç “Has oblidat la teva contrasenya?” en la pantalla d’inici de sessió. T’enviarem un enllaç al teu compte de correu perquè creïs una nova.

Si la vols canviar per seguretat: entra en el teu perfil i, en la pestanya de seguretat (icona de cadenat), edita la teva contrasenya introduint l’actual i la nova contrasenya triada.

Si no recordes la teva PIN de desbloqueig de cotxe o simplement ho vols actualitzar, entra en el teu perfil i accedeix a la pestanya de seguretat (amb icona de cadenat). Des d’allí podràs actualitzar la teva PIN o sol·licitar un nou. T’enviarem un enllaç al teu compte de correu amb un PIN provisional en cas que l’hagis oblidat.

Reserva

El punt de recollida i devolució és el mateix. Reserva el cotxe a través de l’app en l’estació que més et convingui. Quan s’acosti el final de la teva reserva, retorna el cotxe en la mateixa estació on l’has recollit.

Des de l’app, selecciona una data i hora de recollida i devolució. Tingues en compte que les reserves es realitzen en franges d’1 hora (el preu de lloguer d’1 hora i 30 minuts és el mateix que 2 hores). En prémer en el botó “Reservar per a X hores” es mostrarà el llistat de vehicles disponibles per a les hores buscades ordenats per proximitat. Prem sobre el vehicle que millor s’adapti a les teves necessitats per a continuar. Comprova els detalls de la reserva i prem continuar. A continuació, tria una de les opcions de franquícia d’assegurança i prem continuar. Realitza el pagament i crea la teva reserva. Rebràs un correu electrònic confirmant els detalls de la teva reserva.

Quan arribi el moment d’iniciar la teva reserva, obre l’app i accedeix a “Les meves reserves” (icona de calendari del menú inferior) i prem sobre el botó de “Començar lloguer”. Completa els passos requerits per a iniciar el teu viatge: control de danys, estat de neteja i obertura de cotxe.

Durant el teu viatge, utilitza les claus que trobaràs en la guantera per a obrir i tancar el cotxe.

Quan finalitzi el teu viatge, deixa el cotxe carregant, recull les teves pertinences , deixa les claus en la guantera i a continuació obre l’app. Prem sobre el botó “Finalitzar lloguer” i completa els passos requerits per a finalitzar el viatge: control de danys, caselles de confirmació, estat de neteja i tancament del vehicle des de l’app.

Si per un canvi de plans volguessis cancel·lar la reserva, el pots fer directament des de l’app i sol·licitar un reemborsament automàtic amb les següents consideracions:

Et retornarem el 97% de l’import de la reserva si han passat menys de 4h des que vas realitzar la reserva i/o falten més de 48h per a l’inici d’aquesta.

En cas contrari, realitzarem un reemborsament del 50% de l’import de la reserva. Excepte per a reserves de més de 7 dies de durada, que i en aquest cas rebràs el 50% de l’import per als 7 primers dies i la resta al 100%.

En fer una reserva se us mostraran els vehicles disponibles més propers.

Si vols estendre la teva reserva en curs, pots consultar des de l’app si el vehicle està disponible i confirmar l’ampliació de la reserva així com realitzar el pagament.

Si no trobes cotxe, truca’ns i t’informem de la disponibilitat dels cotxes.

Si retornes el vehicle més tard de l’hora indicada en la reserva hauràs d’abonar els minuts addicionals des de la fi de la reserva al doble de preu. Si durant la teva reserva volguessis estendre el temps de lloguer o modificar l’hora de devolució, pots fer-ho a través de l’app. Recomanem fer-ho amb la major antelació possible per a assegurar que el vehicle està disponible.

Muvon es basa a compartir, per la qual cosa tal vegada una altra persona està esperant al teu retorn. A tots ens succeeixen imprevistos, així que si per qualsevol motiu no pots arribar a temps has d’avisar a l’administrador de muvon (+34 623 188 381) perquè es posi en contacte amb el següent usuari per a coordinar una possible alternativa.

Un cop confirmada la reserva i efectuat el càrrec no es realitzaran devolucions per finalitzar abans d’hora.

Tots els cotxes Muvon disposen de presa USB per carregar el teu mòbil. Assegureu-vos de tenir suficient bateria per poder finalitzar la reserva usant la presa USB que es troba en panell central, sota la pantalla de navegació.

El temps que necessitis, sempre que no coincideixi amb una altra reserva.

Conducció

Trobaràs les claus o comandament del cotxe en la guantera o compartiment enfront del seient del copilot. Porta-les amb tu i utilitza-les per a obrir i tancar el cotxe durant el teu viatge. Quan finalitzi el teu lloguer, introdueix-lo de nou en la guantera.

Per tancar el cotxe, premeu la icona del cadenat.

A més, en funció del model de vehicle que hagis reservat és possible que el cotxe tingui una clau addicional.

BMW i3: trobaràs la clau a la guantera del cotxe. Fes-ne ús durant la teva reserva com ho faries amb qualsevol altre cotxe. Quan finalitzi la teva reserva deixa-la de nou a la guantera.

Renault ZOE: l’app funciona clau.

Recorda que com que és un cotxe elèctric i per tant automàtic, només necessitaràs el peu dret, que utilitzaràs per alternar entre els pedals d’accelerador (dreta) i fre (esquerra). Oblideu el peu esquerre. Si és la teva primera vegada conduint un cotxe elèctric recomanem situar el peu esquerre el més allunyat dels pedals (doblega la cama al costat del seient).

Un cop acomodat al seient del conductor i amb els miralls ajustats i el cinturó de seguretat cordat, premeu el pedal de fre AMB EL PEU DRET i premeu el botó START on se sol trobar el contacte.

La palanca de canvi compta amb quatre posicions:

P: Parking

R: Retrocés

N: Neutra

D: Directa

Per avançar, col·loca la palanca en posició D i alterna suaument el pedal de fre amb l’accelerador. Notaràs com el cotxe comença a avançar. A partir d’aquí és conduir i cantar.

En càrrega completa i condicions normals pots recórrer entre 250 i 450 Km, en funció del vehicle que hagis reservat. Tot dependrà del tipus de conducció, l’orografia i l’ús de calefacció o aire condicionat que facis durant el trajecte. Aquí tens uns consells per a optimitzar la bateria d’un cotxe elèctric mentre condueixes.

Els vehicles de Muvon compten amb calefacció, aire condicionat, Navegació GPS (excepte 2 vehicles que no tenen), estació multimèdia (Ràdio, USB, Bluetooth) i cable de càrrega tipus Mennekes (admet càrrega ràpida) en el maleter. Comprova en l’app les prestacions de cada cotxe a l’hora de realitzar la teva reserva.

Sí, tots els cotxes Muvon estan assegurats a tot risc amb una franquícia de 600,00 €. Pots reduir aquesta franquícia a la meitat pagant un extra de 5€ en la teva reserva. Consultar els termes i condicions per a conèixer més detalls sobre la cobertura.

Sí, pots circular per qualsevol via pública de Mallorca, com ho faries amb un automòbil normal, excepte en zones ACIRE de Palma i altres zones restringides al trànsit, com el cap de Formentor a l’estiu. Consulta el nostre article referent a les zones de ACIRE a Palma per a més informació de com sol·licitar permís d’accés o evitar una multa si has accedit sense autorització.

Si desitges circular per zona ACIRE és necessari demanar autorització per a entrar. Ja sigui a través dels intèrfons habilitats per a això, per telèfon 971225530 o per email acire@palma.cat.

Pots aparcar a les zones habilitades. Recorda que en ser un cotxe elèctric no has de pagar ORA a la majoria de municipis. Comprova al nostre blog els municipis de Mallorca on els vehicles elèctrics sí que han de pagar ORA.

Quan confirmis la teva reserva, l’app t’indicarà com arribar i accedir a l’aparcament. Trobaràs les instruccions en la pantalla de la teva reserva en l’app.

Pots fer les parades necessàries i aparcar durant el teu viatge, obrint i tancant el cotxe des de l’app.

Quan finalitzi la teva reserva, retorna el cotxe en la mateixa estació en la qual l’has recollit, prem “Finalitzar reserva” i completa els passos necessaris per a finalitzar el teu lloguer: càrrega el cotxe, realitza un control de danys i neteja i tanca el vehicle.

Càrrega de la bateria

Depenent del tipus de conducció, ús de calefacció i altres factors, el cotxe pot recórrer fins a 300 o 450km (en funció del cotxe que lloguis). Amb un ús eficient de les bateries pots fins i tot estendre l’autonomia mentre condueixes.

Els vehicles Muvon compten amb un sistema de frenada regenerativa: és a dir, aixecant el peu de l’accelerador no només disminuirà la velocitat sense necessitat de prémer el fre, sinó que a més les bateries es recarregaran. Amb un ús eficient de les bateries podràs perllongar l’autonomia sense necessitat de connectar-te a un punt de càrrega.

Disposeu, al costat de la palanca de canvis, d’un botó que posarà el cotxe en mode ECO: reduint l’acceleració i limitant la velocitat a 95km/h, aconseguireu prolongar l’autonomia considerablement.

Recomanem una conducció suau, anticipant-te a les maniobres (reduint amb antelació), accelerant suaument i fent un ús moderat del climatitzador. D’aquesta manera optimitzareu la durada de la bateria.

Si no disposes d’autonomia suficient per a arribar a l’estacionament d’origen, hauràs d’assegurar-te durant el trajecte de trobar punts de càrrega que et permetin arribar a temps per a finalitzar la reserva, fent ús de la targeta NFC que trobaràs en la guantera o de la xarxa de carregadors MELIB de Mallorca.

Consulta el nostre article sobre com i on carregar un cotxe elèctric a Mallorca.

Consulta el nostre article sobre com i on carregar un cotxe elèctric a Mallorca.

Renault ZOE: obre la trapa del capó (logotip de Renault) bé amb el botó marcat amb un endoll al comandament del cotxe o des del botó que es troba al panell esquerre del quadre de comandament, entre el volant i la porta del conductor. Disposaràs de 30 segons per connectar el cable de càrrega. El punt de càrrega s’activa automàticament. Per desconnectar-lo prem un altre cop un dels botons i simplement tira suaument del connector. El procés de càrrega s’aturarà.

BMW i3 o Hyundai KONA: obre la trapa del lateral del vehicle prement el botó d’obertura del comandament del cotxe. Connecteu el cable al cotxe i al pal de càrrega i seguiu les instruccions de cada carregador. A la pantalla de conducció indicarà el temps restant per a la càrrega completa del cotxe.

Normes d'ús

A més de les normes de trànsit, t’agrairíem que tinguessis en compte els punts següents a l’hora de conduir. Recorda que comparteixes cotxe amb altres usuaris 🙂

No consumeixis begudes alcohòliques, medicaments que alterin la consciència ni estupefaents si conduiràs.
No fumis dins del cotxe.
No portis més passatgers dels permesos.
Si portes animals, porta’l dins d’un transportí.
No permetis que una altra persona condueixi durant la reserva.
Retorna el cotxe net.
Sigues rigorós amb els danys i la neteja perquè puguem donar un millor servei.
Recordeu que en ser un cotxe compartit altres persones poden estar esperant a l’hora que finalitza la reserva. Si per algun motiu no podeu arribar a temps i no podeu prolongar la reserva, contacteu amb admin@muvon.es per avisar sobre l’hora d’arribada.

Durant la reserva, ets el responsable de les multes per infracció de trànsit, aparcament indegut, etc. Si rebem un avís i tramitem una infracció, et cobrarem 20€ en concepte de despeses de tramitació a més de l’import original de la multa. Estem obligats a identificar el conductor a les autoritats pertinents segons el contracte de lloguer que rebràs a cada reserva.

Informa’ns. Envieu-nos un correu electrònic a contacto@muvon.es per comunicar-nos que us han posat una multa. Tant si la pagues com si decideixes recórrer-la, volem tenir constància del que ha passat. Volem saber la data i l’hora de la infracció, el número de matrícula del vehicle, el tipus d’infracció (excés de velocitat, aparcament, etc.), el número de multa, l’import i la ciutat on te la van posar. D’aquesta manera, si hi ha algun problema amb el procés de pagament, o una fallada tècnica, sabrem que estàs al corrent i que no l’has llençat a les escombraries. Tingues en compte que algunes infraccions poden influir en la cobertura de lassegurança, per la qual cosa és molt important que informes de qualsevol infracció a Muvon.

Si no pagues la multa, ens n’informaran i et cobrarem un càrrec de tramitació de 20€. A més, continuaràs sent el responsable d’abonar l’import de la multa. Si és possible, et tornarem a enviar la multa. I si no poguéssim, pagarem la multa i qualsevol recàrrec i carregarem el total al teu compte. Se’t podran aplicar altres multes o la suspensió del compte, així que us recomanem que pagueu la multa al moment.

Si vols recórrer una multa i l’organisme emissor ho permet, fes-ho com més aviat millor. Si rebem una notificació per correu, i encara no heu recorregut la multa davant l’organisme emissor, carregarem automàticament l’import de la multa al vostre compte, més la taxa de tramitació.

Tant si oblides com si trobes un objecte el millor és que ens escriguis un missatge a contacto@muvon.es per gestionar-ne la recollida. Si el trobes, deixa-ho al maleter i ens encarregarem de fer-ho arribar al propietari. Muvon no es responsabilitza dels objectes oblidats al cotxe durant la teva reserva, encara que farem el possible per recuperar-los.

Sí, sempre que ho indiquis en realitzar la reserva i enviïs la documentació del conductor extra per a la seva aprovació. Aquesta sol·licitud pot comportar costos extra que seran abonats des de l’app en el moment de fer el pagament pel lloguer del vehicle.

Sí, sempre que siguis respectuós amb els altres usuaris i els portis al seu transportí (excepte els pigalls, que podran viatjar amb els seus amos). Tingues en compte que es podran aplicar càrrecs addicionals segons els T&C pel que fa a brutícia i olors.

Si l’accident és lleu i implica terceres persones, emplena el comunicat amistós. El vehicle està assegurat a tot risc amb franquícia de 600€, per la qual cosa si ets responsable de l’accident, en cas de necessitar reparació hauràs de fer-te càrrec d’aquesta quantitat. Revisa les Condicions del Contracte per a més informació.

Quan iniciïs la teva reserva pren-te un moment per revisar l’estat general del vehicle i compara’l amb l’informe que trobaràs a l’App. Si trobes algun dany que no es correspon amb el sistema de control de danys, has de fer fotografies de cada dany o trencament i pujar a l’app per a la nostra avaluació. Això és molt important, ja que si no ho fas se’t podrien aplicar càrrecs injustament.

Amb l’ús tots els cotxes s’embruten, és per això que en Muvon ens encarreguem de mantenir-los el més net possible. No obstant això, Muvon es basa en l’ús de cotxes compartits: procura deixar-ho igual del que ho has trobat o millor. No oblidis portar-te totes les teves pertinences, inclosa les escombraries. En cas contrari, es podrien realitzar càrrecs extra.

Pagaments

Amb targeta bancària de crèdit o dèbit. Pots afegir tantes com vulguis i seleccionar-les des del teu perfil. Un cop confirmada la reserva es procedirà a l’pagament.

Rebràs un correu amb la confirmació de la reserva abans de la mateixa i una factura a l’tancar el cotxe, amb totes les despeses desglossats.

Sentim veure’t marxar, però estàs en el teu dret de fer-ho quan vulguis. Si és per alguna incidència truqueu-nos a l’623188381 i intentarem solucionar-ho, si tot i així vols donar de baixa, escriu-nos a admin@muvon.es i et procedirem a donar-te de baixa immediatament. Consulta la nostra política de privacitat per a exercir els teus drets respecte a la gestió de les teves dades personals.

Els cotxes muvon estan assegurats a tot risc amb una franquícia de 600€ (la quantitat màxima que hauries de pagar en cas de ser responsable d’un accident).

Fumar o vapear en el cotxe – 50 €
Conduir en estat embriac – 500 €
Descàrrega de la bateria per mal ús (ej: fars encesos) – 50 €
Deixar la finestreta baixada una vegada finalitzada la reserva – 50 €
Pèrdua targeta SD – 50 €
Pèrdua documentació cotxe – 250 €
Retornar el cotxe fora de l’estació – 180 €
Pèrdua de cable de recàrrega – 300 €
Conductor no autoritzat per Muvon – 500 €
Enviament de grua fora de l’assistència inclosa en el segur – 180 €
Immobilització del vehicle per negligència de l’Usuari 180 € / dia
Burxada o trencament de pneumàtic – 300 €
En condicions inadequades de neteja – 50 €
Tramitar una multa (identificar al conductor) – 20 €
Costos derivats per una conducció negligent (ej: circular per una via no asfaltada o conduir en estat embriac) – Cost total de la reparació

Muvon no és responsable d’informar els usuaris sobre les restriccions temporals o indefinides que les autoritats competents poguessin aplicar, especialment en la zona ACIRE de Palma. L’usuari ha de conèixer i complir amb les normes de circulació en tot moment i assumir la/s multa/s durant la seva reserva en cas d’infracció.

Pots començar a gaudir del teu cotxe Muvon des de 7,2 € / hora depenent del vehicle i època de l’any. Muvon es reserva el dret de modificar les tarifes en funció de la demanda o altres factors en qualsevol moment. Consulta les tarifes vigents en la nostra web i a través de l’app.