Registre

Muvon és un servei de carsharing disponible a Mallorca. Cotxes elèctrics que funcionen amb energia 100% renovable i que podeu reservar durant les hores o dies que necessiteu. Funciona sota el model de round-trip: és a dir, sempre tornaràs el cotxe al mateix punt on l’has recollit. Com si tinguessis el teu propi cotxe al pàrquing, amb la diferència que només pagues per les hores d’ús.

Descarrega la app (Apple Store / Google Play) i crea el teu perfil amb les teves dades d’usuari en un pas. Només has d’aportar una targeta bancària i fotografies del teu DNI o passaport i un permís de circulació vàlid a la UE. En pocs minuts validarem teu registre ja podràs començar a reservar.

Prefereixes fer-ho en persona i conèixer-nos? Les nostres oficines estan en Carrer d’En Bosc 27 de Palma. Escriu-nos abans a contacto@muvon.es per concertar una cita.

Normalment entre 1-3 hores des que puges les teves dades fins que el sistema et permet fer la primera reserva. Validem i verifiquem manualment cada nova alta, per tant si et registres en horari fora d’oficina és possible que no puguis accedir al sistema de reserves fins al dia següent al matí. Tot i això, el nostre equip procura sempre ser el més àgil possible.

Si has fet una reserva per al moment i les teves dades estan pendents de validació, truca’ns i les revisem al moment perquè puguis començar la teva reserva.

Ser conductor de més de 20 anys i amb una antiguitat en el permís de conduir d’almenys dos anys vàlid a la Unió Europea.

Sí, sempre que estigui expedit dins de la UE o sigui un permís de conduir internacional.

Comptem amb plans especials per a empreses que vulguin oferir el servei als seus treballadors com a cotxe d’empresa. Contacta amb nosaltres per a més informació a contacto@muvon.es.

Si no recordes la contrasenya o simplement la vols canviar, pots trobar un enllaç a l’inici de sessió de l’app “Has oblidat la teva contrasenya?”. T’enviarem un enllaç al teu compte de correu perquè creus una de nova.

Pots pujar directament una fotografia per ambdues cares de la teva permís de conduir al teu perfil personal a l’app. Nosaltres ho validarem en aproximadament una hora i t’avisarem per correu electrònic quan estiguis preparat per fer la teva primera reserva.

Reserva

El punt de recollida i devolució és el mateix. Reserva el cotxe a través de l’app a l’estació que més et convingui. Quan s’acosti el final de la reserva, torna el cotxe a la mateixa estació on l’has recollit.

Inicieu sessió des de l’app i seleccioneu un lloc, una data i la franja horària desitjades (franges de 30′). Hauràs de permetre que el teu dispositiu mòbil accedeixi a la teva localització per poder mostrar el cotxe més proper. Si la reserva no coincideix amb un altre usuari se us indicarà amb un missatge que la reserva és possible. Premeu el botó per confirmar i la reserva es desarà automàticament. Rebràs un correu electrònic amb la confirmació de la reserva i aquesta apareixerà a “Les meves reserves” del teu perfil a l’app.

Si no trobes cotxe, truca’ns i t’informem de la disponibilitat dels cotxes.

Quan arribi el moment d’iniciar la teva reserva, prem el botó començar i et mostrarà la posició del vehicle reservat. Abans d’obrir el cotxe comprova si el control de danys correspon a l’estat actual del vehicle. Si observes algun dany (cop o esgarrapada de més de 5 cm) que no es troba llistat, has de fer una foto perquè consti que no va passar durant la teva reserva.

Aleshores pots prémer el botó “Obrir” i iniciar el teu trajecte. Recorda que la clau del cotxe és el teu telèfon, així que cada cop que necessitis tancar-lo durant la teva reserva has de prémer el botó “Standby”.

Quan arribi el moment de finalitzar, aparqueu el vehicle a la vostra plaça i premeu el botó “Finalitzar”. Comprova la llista de comprovació i avalua la neteja general. Recorda deixar-ho carregant perquè el següent usuari tingui prou autonomia per al viatge.

Consulta la nostra política de cancel·lació en els termes i condicions per a més a més detalls.

En fer una reserva se us mostraran els vehicles disponibles més propers.

Si la vostra reserva es troba dins una franja de mitja hora respecte a una altra reserva, l’app us indicarà la possibilitat d’adaptar la vostra reserva.

Si no trobes cotxe, truca’ns i t’informem de la disponibilitat dels cotxes.

Si torneu el vehicle més tard de l’hora indicada a la reserva haureu d’abonar els minuts addicionals des del final de la reserva. Se us cobrarà automàticament a través del mètode de pagament que heu proporcionat durant el registre.

Muvon es basa en compartir, de manera que potser una altra persona estigui esperant al teu retorn. A tots ens succeeixen imprevistos, així que si per qualsevol motiu no pots arribar a temps, has d’avisar l’administrador de muvon (+34 623 188 381) perquè es posi en contacte amb el següent usuari per coordinar una possible alternativa. “To share is to care”.

Un cop confirmada la reserva i efectuat el càrrec no es realitzaran devolucions per finalitzar abans d’hora.

Tots els cotxes Muvon disposen de presa USB per carregar el teu mòbil. Assegureu-vos de tenir suficient bateria per poder finalitzar la reserva usant la presa USB que es troba en panell central, sota la pantalla de navegació.

El temps que necessitis, sempre que no coincideixi amb una altra reserva.

Conducció

Per a tots els cotxes l’app funciona com a comandament per obrir i tancar el cotxe. Un cop iniciada la reserva des de l’app, premeu la icona del cadenat desbloquejat per obrir el cotxe. El cotxe pot trigar fins a 20 segons a obrir-se.

Per tancar el cotxe, premeu la icona del cadenat.

A més, en funció del model de vehicle que hagis reservat és possible que el cotxe tingui una clau addicional.

BMW i3: trobaràs la clau a la guantera del cotxe. Fes-ne ús durant la teva reserva com ho faries amb qualsevol altre cotxe. Quan finalitzi la teva reserva deixa-la de nou a la guantera.

Renault ZOE: l’app funciona clau.

Recorda que com que és un cotxe elèctric i per tant automàtic, només necessitaràs el peu dret, que utilitzaràs per alternar entre els pedals d’accelerador (dreta) i fre (esquerra). Oblideu el peu esquerre. Si és la teva primera vegada conduint un cotxe elèctric recomanem situar el peu esquerre el més allunyat dels pedals (doblega la cama al costat del seient).

Un cop acomodat al seient del conductor i amb els miralls ajustats i el cinturó de seguretat cordat, premeu el pedal de fre AMB EL PEU DRET i premeu el botó START on se sol trobar el contacte.

La palanca de canvi compta amb quatre posicions:

P: Parking

R: Retrocés

N: Neutra

D: Directa

Per avançar, col·loca la palanca en posició D i alterna suaument el pedal de fre amb l’accelerador. Notaràs com el cotxe comença a avançar. A partir d’aquí és conduir i cantar.

En càrrega completa i condicions normals pots recórrer entre 250 i 300 Km. Tot dependrà del tipus de conducció, orografia i ús de calefacció o aire condicionat que facis durant el trajecte.

Els vehicles Muvon compten amb calefacció, aire condicionat, Navegació GPS (llevat de 2 vehicles que no tenen), estació multimèdia (Ràdio, USB, Bluetooth) i cable de càrrega tipus Mennekes (admet càrrega ràpida) al maleter.

Sí, tots els cotxes Muvon estan assegurats a tot risc amb una franquícia de 300,00€. Podeu consultar els termes i condicions per conèixer més detalls sobre la cobertura.

Sí, pots circular per qualsevol via pública de Mallorca, com ho faries amb un automòbil normal, tret de zones ACIRE de Palma. Sí podràs circular per la zona ACIRE on es trobi el cotxe estacionat. Al parabrises veuràs un distintiu amb la zona ACIRE on té permès circular.

El teu cotxe muvon pot circular per la zona ACIRE on estigui estacionat, així com pels seus accessos permesos. Si no ho tens clar, escriu un missatge a contacto@muvon.es i resoldrem els teus dubtes.

Recorda que si vols circular per zona ACIRE cal demanar autorització per entrar-hi. Ja sigui a través dels intèrfons habilitats per això, per telèfon 971225530 o per email acire@palma.cat

Pots aparcar a les zones habilitades. Recorda que en ser un cotxe elèctric no has de pagar ORA a la majoria de municipis. Comprova al nostre blog els municipis de Mallorca on els vehicles elèctrics sí que han de pagar ORA.

Quan confirmeu la vostra reserva, l’app us indicarà com arribar i accedir a l’aparcament.

Sí, recorda prémer el botó “STANDBY” i “OBRIR” per tancar i obrir de nou i tingues en compte que no finalitza la reserva fins que deixis el cotxe al punt d’origen.

Càrrega de la bateria

Depenent del tipus de conducció, ús de calefacció i altres factors, el cotxe pot recórrer fins a 300 km. Amb un ús eficient de les bateries fins i tot pots estendre l’autonomia mentre condueixes.

Els vehicles Muvon compten amb un sistema de frenada regenerativa: és a dir, aixecant el peu de l’accelerador no només disminuirà la velocitat sense necessitat de prémer el fre, sinó que a més les bateries es recarregaran. Amb un ús eficient de les bateries podràs perllongar l’autonomia sense necessitat de connectar-te a un punt de càrrega.

Disposeu, al costat de la palanca de canvis, d’un botó que posarà el cotxe en mode ECO: reduint l’acceleració i limitant la velocitat a 95km/h, aconseguireu prolongar l’autonomia considerablement.

Recomanem una conducció suau, anticipant-te a les maniobres (reduint amb antelació), accelerant suaument i fent un ús moderat del climatitzador. D’aquesta manera optimitzareu la durada de la bateria.

Si no disposeu d’autonomia suficient per arribar a l’estacionament d’origen, us haureu d’assegurar durant el trajecte de trobar punts de càrrega que us permetin arribar a temps per finalitzar la reserva, fent ús de la targeta NFC que trobareu a la guantera.

Consulta el nostre article sobre com i on carregar un cotxe elèctric a Mallorca.

Renault ZOE: obre la trapa del capó (logotip de Renault) bé amb el botó marcat amb un endoll al comandament del cotxe o des del botó que es troba al panell esquerre del quadre de comandament, entre el volant i la porta del conductor. Disposaràs de 30 segons per connectar el cable de càrrega. El punt de càrrega s’activa automàticament. Per desconnectar-lo prem un altre cop un dels botons i simplement tira suaument del connector. El procés de càrrega s’aturarà.

BMW i3 o Hyundai KONA: obre la trapa del lateral del vehicle prement el botó d’obertura del comandament del cotxe. Connecteu el cable al cotxe i al pal de càrrega i seguiu les instruccions de cada carregador. A la pantalla de conducció indicarà el temps restant per a la càrrega completa del cotxe.

Normes d'ús

A més de les normes de trànsit, t’agrairíem que tinguessis en compte els punts següents a l’hora de conduir. Recorda que comparteixes cotxe amb altres usuaris 🙂

No consumeixis begudes alcohòliques, medicaments que alterin la consciència ni estupefaents si conduiràs.
No fumis dins del cotxe.
No portis més passatgers dels permesos.
Si portes animals, porta’l dins d’un transportí.
No permetis que una altra persona condueixi durant la reserva.
Retorna el cotxe net.
Sigues rigorós amb els danys i la neteja perquè puguem donar un millor servei.
Recordeu que en ser un cotxe compartit altres persones poden estar esperant a l’hora que finalitza la reserva. Si per algun motiu no podeu arribar a temps i no podeu prolongar la reserva, contacteu amb admin@muvon.es per avisar sobre l’hora d’arribada.

Durant la reserva, ets el responsable de les multes per infracció de trànsit, aparcament indegut, etc. Si rebem un avís i tramitem una infracció, et cobrarem 20€ en concepte de despeses de tramitació a més de l’import original de la multa. Estem obligats a identificar el conductor a les autoritats pertinents segons el contracte de lloguer que rebràs a cada reserva.

Informa’ns. Envieu-nos un correu electrònic a contacto@muvon.es per comunicar-nos que us han posat una multa. Tant si la pagues com si decideixes recórrer-la, volem tenir constància del que ha passat. Volem saber la data i l’hora de la infracció, el número de matrícula del vehicle, el tipus d’infracció (excés de velocitat, aparcament, etc.), el número de multa, l’import i la ciutat on te la van posar. D’aquesta manera, si hi ha algun problema amb el procés de pagament, o una fallada tècnica, sabrem que estàs al corrent i que no l’has llençat a les escombraries. Tingues en compte que algunes infraccions poden influir en la cobertura de lassegurança, per la qual cosa és molt important que informes de qualsevol infracció a Muvon.

Si no pagues la multa, ens n’informaran i et cobrarem un càrrec de tramitació de 20€. A més, continuaràs sent el responsable d’abonar l’import de la multa. Si és possible, et tornarem a enviar la multa. I si no poguéssim, pagarem la multa i qualsevol recàrrec i carregarem el total al teu compte. Se’t podran aplicar altres multes o la suspensió del compte, així que us recomanem que pagueu la multa al moment.

Si vols recórrer una multa i l’organisme emissor ho permet, fes-ho com més aviat millor. Si rebem una notificació per correu, i encara no heu recorregut la multa davant l’organisme emissor, carregarem automàticament l’import de la multa al vostre compte, més la taxa de tramitació.

Tant si oblides com si trobes un objecte el millor és que ens escriguis un missatge a contacto@muvon.es per gestionar-ne la recollida. Si el trobes, deixa-ho al maleter i ens encarregarem de fer-ho arribar al propietari. Muvon no es responsabilitza dels objectes oblidats al cotxe durant la teva reserva, encara que farem el possible per recuperar-los.

No, les reserves són personals i només pot conduir la persona que ha fet la reserva.

Sí, sempre que siguis respectuós amb els altres usuaris i els portis al seu transportí (excepte els pigalls, que podran viatjar amb els seus amos). Tingues en compte que es podran aplicar càrrecs addicionals segons els T&C pel que fa a brutícia i olors.

Si l’accident és lleu i implica terceres persones, omple el comunicat amistós. El vehicle està assegurat a tot risc amb franquícia de 300€, per tant si ets responsable de l’accident, en cas de necessitar reparació t’has de fer càrrec d’aquesta quantitat. Revisa les Condicions del Contracte per a més informació.

Quan iniciïs la teva reserva pren-te un moment per revisar l’estat general del vehicle i compara’l amb l’informe que trobaràs a l’App. Si trobes algun dany que no es correspon amb el sistema de control de danys, has de fer fotografies de cada dany o trencament i pujar a l’app per a la nostra avaluació. Això és molt important, ja que si no ho fas se’t podrien aplicar càrrecs injustament.

Amb l’ús tots els cotxes s’embruten, és per això que a Muvon ens encarreguem de mantenir-los tan net com sigui possible. Si consideres que el cotxe no està com t’agradaria haver-lo trobat al final de la reserva t’agrairem que el netegis, ja que es podrien produir càrrecs addicionals en cas d’una neteja extra.

Pagaments

Amb targeta bancària de crèdit o dèbit. Pots afegir tantes com vulguis i seleccionar-les des del teu perfil. Un cop confirmada la reserva es procedirà a l’pagament.

Rebràs un correu amb la confirmació de la reserva abans de la mateixa i una factura a l’tancar el cotxe, amb totes les despeses desglossats.

Sentim veure’t marxar, però estàs en el teu dret de fer-ho quan vulguis. Si és per alguna incidència truqueu-nos a l’623188381 i intentarem solucionar-ho, si tot i així vols donar de baixa, escriu-nos a admin@muvon.es i et procedirem a donar-te de baixa immediatament. Consulta la nostra política de privacitat per a exercir els teus drets respecte a la gestió de les teves dades personals.

Els cotxes muvon estan assegurats a tot risc amb una franquícia de 300€ (la quantitat màxima que hauries de pagar si fos responsable d’un accident).

Tramitar una multa (més la quantitat de la infracció si decideixes no abonar-la pel teu compte) 20€

Fumar al cotxe 50 €

Conduir en estat ebri 500 €

Descàrrega de la bateria per mal ús 60 €

Transport d´animals fora de transportí 100 €

Pèrdua targeta SD 40 €

Pèrdua documentació cotxe 250 €

Tornar el cotxe fora de l’estació 180€

Pèrdua de cable de càrrega 300 €

Conductor no autoritzat per Muvon 500 €

Enviament de grua fora de l’assistència inclosa a l’assegurança 180 €

Immobilització del vehicle per negligència de l’Usuari 180 €

En condicions inadequades de neteja 30 €

Pots començar a gaudir del teu cotxe movent des de 7,2€/hora (3,6€ cada mitja hora).